Harm's HoeveDagbesteding

Nieuw jaar, nieuwe uitdaging! Daarom starten wij vanaf maart 2024 met een nieuwe dagbestedingsgroep op de boerderij!

  • Veel buiten op de boerderij en bij de dieren
  • Talenten ontwikkelen
  • Doen waar je gelukkig en blij van wordt!

Op maandag, dinsdag en donderdag bieden wij plekken aan van 9 tot 15 uur. Fleur Jacobs wordt de vaste begeleider van deze nieuwe groep. De dagbestedingstalenten worden hulpboeren op de boerderij, helpen met het verzorgen van de dieren, onderhouden de gezamenlijke de moestuin, ze krijgen de mogelijkheid om in de keuken te koken en bakken en gaan zo nu en dan op pad voor een leuk uitje. 

 

 

  • Wat houdt de dagbesteding precies in?

Wij bieden dagbesteding aan op de boerderij. Veel naar buiten, kijken naar wat iemand wél kan, in plaats van waar de beperkingen liggen. We kijken naar de

 wensen van de dagbestedingstalenten. We vinden het belangrijk dat we iets kunnen toevoegen en een verlengstuk zijn van thuis.

 

 Voor ons is veel plezier maken en lachen een van de uitgangspunten. Een gezellig familiegevoel op de boerderij, waar voor iedereen een plekje is.

  • Wat is het doel van de dagbesteding?

Het doel van onze dagbesteding is om nog meer mensen een fijne plek te bieden. Op dit moment hebben we 6 dagbestedingstalenten, zij zijn allemaal via via bij ons gekomen en we hebben per persoon gekeken waar de behoefte lag en wat wij als HARM’s Hoeve konden bieden om het leven een stukje leuker, beter of gemakkelijker te maken. Bij de ene is dat een stukje ontspanning en het kwijtraken van de vele energie en bij de andere is dat een beetje extra aandacht met een kopje thee en wandeling over de boerderij.

  • Voor welke doelgroep is de dagbesteding bedoeld?

Wij richten ons voornamelijk op jongvolwassenen of kinderen die niet (volledig) naar school kunnen, maar we zorgen graag voor maatwerk.
Voorafgaand aan het starten met de dagbesteding, plannen we een kennismakingsgesprek in met Fleur en Fenna. Hierin worden alle individuele zorgbehoeften en wensen besproken. Naar aanleiding daarvan wordt gekeken of er een meeloopdag ingepland kan worden. Zo kunnen de talenten kennismaken met Fleur, de boerderij en eventuele andere dagbestedingstalenten. Als het van beide kanten klikt, dan hebben we ook altijd nog een proefmaand. Daarna gaan we om tafel om te kijken of de wensen en behoefte vanuit het dagbestedingstalent goed worden ingevuld en of HARM’s Dagbesteding een passende plek is. Zo proberen we voor iedereen de juiste plek te vinden.

 

Op dit moment hebben wij nog plek voor nieuwe dagbestedingstalenten. Heb je interesse? Vul hieronder het contactformulier in en we nemen vrijblijvend contact met je op!

Meer informatie HARM's Dagbesteding