Harm's HoeveBeleef de boerderij

Beleef de boerderij

 

Op onze boerderij is er van alles te doen! Je mag zelf de dieren voeren, flesjes melk geven en de dieren aaien. Door onze unieke, ronde stal, de Roundhouse, kun je erg dicht bij de dieren komen.

Dieren voeren
Bakje brokken | € 1
Familie-emmer brokken | € 5
Flesje melk voor de lammetjes | € 2
Fles melk voor de kalfjes | € 5

 

Bij HARM’s Hoeve hebben wij verschillende diersoorten.

Koeien

Onze blonde d’Aquitaine koeien zijn een echt vleesras. Een kenmerk van dit ras is dat ze gemakkelijk afkalveren, kalfjes krijgen. Dit is fijn voor de koe, maar ook voor ons. Zo kan een koe vaak alleen bevallen, zonder dat er hulp van de boer nodig is.

Het blonde d’Aquitaine ras is oorspronkelijk afkomstig uit Frankrijk. Door de Franse invloeden,zijn de koeien gewend om op droge, schrale grond (grond met weinig voedingsstoffen) te leven. Onze koeien grazen in verschillende natuurgebieden van Staatsbosbeheer, Provincie Gelderland en Landgoed het Hoog, dit zijn allemaal redelijk schrale percelen, maar dat is voor onze koeien dus geen probleem. Onze koeien lopen zoveel mogelijk buiten en hebben dan ook een natuurlijk ritme. In de winter staan ze op stal en voeren we ze met hooi, zoveel mogelijk afkomstig van eigen land. Daarnaast voeren we ze brokken en soms worden ze extra verwend met bierbostel, het restproduct van bierbrouwerij de Brouwtoren, uit Nijmegen.

Geiten

De oplettende bezoeker heeft gezien dat wij twee soorten geiten hebben. Onze boergeiten, te herkennen aan de bruine hangoren en onze melkgeiten, de witte geiten. De boergeiten hebben wij voornamelijk voor de fok. Maar de melkgeiten daarentegen, zijn voor de productie van onze eigen geitenmelk. Sinds begin dit jaar (2020) melken we onze geiten één keer per dag. Dit is nu nog voldoende, want de geitenlammeren drinken ook nog bij de moeder. De geiten verblijven het hele jaar door in de stal. Geiten zijn nieuwsgierige dieren en komen graag kijken bij het hek.

Schapen

Bij HARM’s Hoeve hebben wij 3 verschillende soorten schapenrassen. Het eerst ras, Kerry Hill, is te herkennen aan de zwart-wit tekening op zijn kop. Daarnaast hebben we nog twee soorten, de Texelaars en Swifters, twee sterke rassen, weinig aflammerproblemen en veel lammetjes.

Varkens

Onze varkens hebben een heerlijk leventje in de stal, op het stro en buiten in de modderpoel. Door onze varkens te laten scharrelen in verschillende natuurgebieden, wordt het vlees nóg lekkerder.

Kippen

In onze Mobiele kippenkar hebben wij 249 kippen. Deze kippen lopen iedere dag heerlijk buiten rond te scharrelen en krijgen iedere week een nieuw stukje gras. Hierdoor zijn de eieren kakelvers en super lekker! Sinds kort is het ook mogelijk om een kip te adopteren en een Ei-bonnenment bij ons af te sluiten. Meer informatie, klik dan hier.